top of page

Fillers Kindben

  • Överväg alternativ: Innan du väljer fillers-behandling bör du överväga om det finns andra alternativ som kan uppnå samma resultat, såsom ansiktsmassage eller ansiktslyftning.

  • Diskutera önskat resultat: Diskutera dina mål och förväntningar med din läkare innan behandlingen, och var tydlig med vilket resultat du vill uppnå i dina kindben. Detta kan hjälpa till att säkerställa att behandlingen utförs enligt dina önskemål.

  • Följ eftervård: Eftervård är viktigt för att säkerställa att behandlingen har det önskade resultatet. Följ råd från din specialist, som att undvika ansträngande aktiviteter och exponering för solljus, för att undvika eventuella biverkningar.

  • Kostnad: Kostnaden för fillers-behandlingar kan variera beroende på faktorer som specialistens erfarenhet och behandlingsområde. Var säker på att du har råd med behandlingen och ta hänsyn till kostnader för eventuella efterföljande behandlingar.

  • Tidsåtgång: Fillers i kindben kan ta upp till en timme att genomföra. Planera därför din tid noggrant så att du kan ta tid för återhämtning efter behandlingen, och så att du kan återgå till dina dagliga aktiviteter.

Fillers kindben

Vad är fillers i kindbenen och hur genomför jag en behandling?

Fillers i kindbenen är en kosmetisk behandling som används för att skapa volym och definiera kindbenen. Kindbenen är en viktig del av ansiktets estetik, och en definierad och framträdande kindben kan ge ett ungdomligt och symmetriskt utseende. Med hjälp av fillers kan specialisten skapa en mer framträdande kontur i kindbenen, eller återställa volymen i kinderna som förloras med ålder eller viktnedgång.

Fillers i kindbenen är en icke-kirurgisk behandling som kan utföras på en klinik av en läkare eller utbildad specialist. Vanligtvis används hyaluronsyrabaserade fillers för kindbenen, eftersom de ger en naturlig känsla och inte kräver en allergitest. Hyaluronsyra är en naturligt förekommande substans i kroppen som hjälper till att återfukta huden och bevara dess volym. Fillers med hyaluronsyra är också reversibla, vilket innebär att om resultatet inte blir som önskat kan det korrigeras eller avlägsnas.

Före behandlingen kommer läkaren att diskutera dina mål och önskemål med behandlingen och utföra en noggrann undersökning av dina kindben. Behandlingen kan ta upp till en timme och börjar med att området kring kindbenen rengörs och bedövas. Fillers injiceras sedan i olika områden runt kindbenen med hjälp av en tunn nål. Specialisten kommer att forma och jämna ut fillern för att uppnå det önskade resultatet.

Efter behandlingen kan det finnas några dagar av svullnad och blåmärken. Det är viktigt att följa eftervårdsinstruktionerna, inklusive att undvika ansträngande aktiviteter och exponering för solljus för att minimera risken för biverkningar.

Fördelarna med fillers i kindbenen inkluderar en mer framträdande och ungdomlig kontur i ansiktet, medan nackdelarna kan innefatta eventuella biverkningar och kostnaden för behandlingen. Det är viktigt att diskutera alla risker och fördelar med en kvalificerad specialist innan du beslutar dig för att genomföra fillers-behandling i dina kindben.

Olika ansiktsformer

Farorna och nackdelarna med att genomföra fillers i kindbenen 

Precis som med alla medicinska ingrepp finns det risker och potentiella faror med att genomföra fillers i kindbenen. Trots att fillers i allmänhet anses vara en säker procedur finns det vissa risker som är värda att notera.

En av de vanligaste biverkningarna av fillers i kindbenen är svullnad och blåmärken. Dessa symtom är normala efter behandlingen och bör försvinna inom några dagar, men ibland kan de vara mer allvarliga och ta längre tid att läka. Andra biverkningar kan inkludera rodnad, klåda eller smärta vid injektionsstället, allergiska reaktioner, infektioner och asymmetri i kindbenen.

En annan potentiell fara med fillers i kindbenen är felaktig administration av fillern, vilket kan leda till oönskade eller skadliga resultat. Det är därför viktigt att genomföra behandlingen av en erfaren och certifierad specialist som har en förståelse för ansiktsanatomi och är utbildad att utföra denna typ av behandling.

Det är också viktigt att notera att fillers i kindbenen är en tillfällig lösning och kräver återbesök för att upprätthålla resultatet. Om du inte väljer att återbesöka kliniken för att upprätthålla din behandling kan volymen gradvis minska och dina kindben återgår till sin ursprungliga form.

Sammanfattningsvis kan farorna med fillers i kindbenen inkludera biverkningar som svullnad, blåmärken, allergiska reaktioner och asymmetri. Det är viktigt att välja en erfaren och certifierad specialist för att undvika felaktig administration av fillern och för att uppnå ett optimalt resultat. Du bör också vara medveten om att behandlingen är tillfällig och att återbesök krävs för att upprätthålla resultatet. Det är viktigt att diskutera alla risker och potentiella faror med en kvalificerad specialist innan du bestämmer dig för att genomföra en fillers-behandling i dina kindben.

bottom of page