top of page

Fillers

  • Undersökning: Gör din undersökning om fillers och hitta en kvalificerad och erfaren specialist som har goda recensioner och kan svara på dina frågor och orosmoment.

  • Hälsotillstånd: Informera din läkare om eventuella hälsotillstånd, allergier eller mediciner du tar innan du genomför en fillers-behandling.

  • Önskat resultat: Ha realistiska förväntningar och diskutera med din läkare vad du vill uppnå genom fillers-behandlingen.

  • Eftervård: Ta reda på vilken eftervård som krävs efter fillers-behandlingen, som att undvika träning eller exponering för solen under en viss tid.

  • Kostnad: Fundera på hur mycket fillers-behandlingen kommer att kosta och se till att du har råd med det. Tänk på att det kan krävas flera behandlingar för att uppnå önskat resultat, så kostnaden kan öka över tid.

Fördelar och nackdelar med fillers

Vad är fillers och hur genomför jag en behandling?

Fillers är en typ av estetisk behandling som används för att minska rynkor och återställa förlorad volym i ansiktet. De är en typ av geléaktiga substanser som injiceras i huden för att skapa en mer ungdomlig och fräschare utseende. Fillers är vanligtvis gjorda av hyaluronsyra eller kollagen, och är helt naturliga substanser som finns i kroppen.

Förfarandet för att genomföra en fillersbehandling innebär vanligtvis att en hudläkare eller annan erfaren kosmetisk specialist injicerar fillers i områden som behöver volym eller fyllighet. Detta kan inkludera kindben, läppar, kinder, näsa och käklinje. Innan behandlingen påbörjas kommer din behandlande specialist att diskutera dina behov och önskemål, och avgöra vilken typ av fillers som är lämpligast för ditt specifika fall.

Under själva proceduren kommer en lokalbedövning appliceras på behandlingsområdet för att minimera obehag. Därefter kommer fillers injiceras i hudens nedre lager med en fin nål. Processen tar vanligtvis mellan 15 och 30 minuter, beroende på omfattningen av behandlingen och antalet områden som behandlas. Efter behandlingen kan man uppleva viss rodnad, svullnad och eventuellt även blåmärken, men detta försvinner vanligtvis inom några dagar.

Fillers är en effektiv och säker metod för att reducera rynkor och återställa förlorad volym i ansiktet, men det är viktigt att behandlingen utförs av en kvalificerad och erfaren specialist för att undvika eventuella komplikationer. Din behandlande specialist kommer också att diskutera eventuella risker och begränsningar med fillers, och hjälpa dig att avgöra om denna behandling är rätt för dig.

Fördelar med fillers​

Minskar rynkor och fina linjer: Fillers kan användas för att fylla ut rynkor och fina linjer i ansiktet, vilket ger en slätare och mer ungdomlig hud. Genom att återställa volymen i ansiktet kan fillers också ge ett mer upplivat och utvilat utseende.

Ökad självförtroende: För många personer kan fillers bidra till att öka självförtroendet och självkänslan genom att skapa ett mer ungdomligt och fräscht utseende. Fillers kan också användas för att förstärka vissa drag, som läppar eller kindben, vilket kan göra att man känner sig mer attraktiv och självsäker.

Nackdelar med fillers:

Tillfällighet: Fillers är en tillfällig behandling, och resultatet varierar från person till person. För vissa personer kan resultaten vara kortvariga, vilket innebär att behandlingen kan behöva upprepas efter ett par månader. Det är också möjligt att fillers kan absorberas olika av olika personer, vilket kan påverka resultatens varaktighet.

Risker och biverkningar: Precis som med alla medicinska behandlingar finns det risker och biverkningar för fillers. Det är viktigt att behandlingen utförs av en kvalificerad och erfaren specialist för att minimera risken för biverkningar som infektion, blåmärken, svullnad eller allergiska reaktioner. Det finns också en liten risk för att fillers kan klumpa ihop sig eller flytta på sig, vilket kan ge ojämna eller onaturliga resultat.

bottom of page